112

Voetbalvereniging BZC Brakel deels in vlammen opgegaan

Bij een brand in het Brabantse Brakel is woensdagnacht een deel van voetbalvereniging BZC Brakel in vlammen opgegaan. De brandweer en politie doen onderzoek naar de oorzaak van de brand.

De brandweer was net terug op de kazerne na een brand in Zuilichem. Daar ging een geparkeerde vrachtwagen aan de Kweldijk tussen Zuilichem en Brakel in vlammen op. Om 02:15 uur kwam de melding van een brand bij voetbalvereniging BZC Brakel aan de Veendam binnen.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak van de kleedlokalen en opslaghokken. Naast de brandweer van Brakel, werd ook de brandweer van Nederhemert opgeroepen bij het bestrijden van de brand. Ook kwam er een hoogwerker van de brandweer van Waardenburg ter plaatsen.

Lees ook: Opnieuw felle brand bij voormalig golfclub in Voorthuizen, pand verwoest door vuur

Voetbalvereniging

De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen kantine van de voetbalvereniging. De kleedkamers en opslaghokken konden niet meer worden gered. “Het is een drama”, laat Lars Pijlman, voorzitter van BZC Brakel, weten aan Hart van Nederland. “De kleedkamers zijn helemaal uitgebrand en ook het materiaalhok. We hadden voor twintig teams nieuwe tenues, dat is nu allemaal weg. En de kleedkamers waren in de zomer net helemaal opgeknapt door vrijwilligers”

Het is nog onduidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan. “De brandweer sluit brandstichting niet uit”, vertelt Pijlman. “En in de buurt is ook al een vrachtwagen uitgebrand, dus het lijkt wel kwade opzet.” De politie onderzoekt of er inderdaad een verband is tussen de brand bij de geparkeerde vrachtwagen en de voetbalclub.

Beeld: Meesters Multi Media