Sport

Voetbalsters Oranje spelen opnieuw doelpuntloos gelijk

De Nederlandse voetbalsters hebben op het Tournoi de France ook hun tweede duel met 0-0 gelijkgespeeld. Ditmaal kwam Oranje, in Calais, niet tot scoren tegen Canada. Eerder speelden de voetbalsters al doelpuntloos gelijk tegen Brazilië.

Oranje kon gezien het wedstrijdbeeld tevreden zijn met een punt. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman speelde bijna de hele tweede helft met een speelster minder na een rode kaart voor keepster Lize Kop, die zich als derde keeper mocht laten zien. De 21-jarige Kop, die pas haar tweede interland speelde, maakte in de 49e minuut net buiten het strafschopgebied een overtreding op de Canadese Nichelle Prince.

Lees ook: Oranje Leeuwinnen starten voorbereiding op Spelen met doelpuntloos gelijkspel

Bij Oranje viel Danielle van de Donk al na een half uur uit met een enkelblessure. Zij werd vervangen door Jackie Groenen. Joëlle Smits had voor het eerst een basisplaats en speelde in de spits. Vivianne Miedema ontbrak omdat ze aan het duel met Brazilië een bovenbeenblessure heeft overgehouden.

Op het WK speelde Nederland vorig jaar in de groepsfase ook tegen Canada en toen werd het 2-1. Lineth Beerensteyn maakte toen het winnende doelpunt. Canada verloor op het WK uiteindelijk in de achtste finales, Oranje werd tweede.

Dinsdag is Frankrijk de laatste tegenstander van Oranje. Wiegman gebruikt het toernooi in Frankrijk vooral om te experimenteren.

ANP