Politiek

Vestia hoopt via hoger beroep vertrek bewoners Tweebosbuurt alsnog af te dwingen

Woningcorporatie Vestia is het niet eens met de uitspraak van de rechter over de Rotterdamse Tweebosbuurt en gaat in hoger beroep. De kantonrechter besliste begin deze maand dat een groep bewoners niet hoeft te vertrekken. Vestia wil de 535 sociale huurwoningen in de wijk slopen.

Vestia spande een rechtszaak aan tegen zeventien bewoners die weigeren te vertrekken. Veel van hen wonen al sinds hun geboorte in de wijk. Er is dan ook veel verzet tegen de sloopplannen in de buurt.

De rechter gaf tientallen andere bewoners, die eerder door de woningcorporatie voor de rechter waren gesleept, ongelijk. De uitspraak op 10 januari was dan ook een kleine doorbraak.

Lees ook: Bewoners Rotterdamse Tweebosbuurt door het dolle heen: ‘Dit is een geschenk van God’

Gesprek met alle bewoners

In een reactie zegt een woordvoerder van Vestia dat ze binnenkort in gesprek zullen gaan met bewoners van de Tweebosbuurt. Bewoners die gelijk kregen van de rechter wordt een ‘onafhankelijke procesbegeleider’ aangeboden. Zo hoopt de woningcorporatie tot een gezamenlijke oplossing te komen.

Lees ook: Deze Tweebosbuurt-bewoners willen niet weg: ‘We moeten niks’

Ook veroorzaken de uitspraken – die dus voor de bewoners verschillend uitpakken – onduidelijkheid volgens Vestia. Er zijn inmiddels 400 van de 535 huishoudens uit de Rotterdamse buurt vertrokken.