Nederlanders vanaf zaterdag verplicht in quarantaine bij aankomst in Verenigd Koninkrijk

Slecht nieuws voor Nederlanders die van plan zijn om binnenkort naar het Verenigd Koninkrijk te gaan: vanaf zaterdag moeten reizigers die uit ons land komen verplicht twee weken in quarantaine.

De nieuwe maatregel werd donderdagavond bekendgemaakt door de Britse minister van Transport. Ook voor reizigers uit enkele andere landen, waaronder Frankrijk en Turkije, geldt vanaf aankomend weekend verplichte isolatie bij aankomst. Volgens de Britten dat nodig om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees ook: Geen directe vluchten tussen Nederland en Marokko

Het reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk staat op dit moment nog op geel, maar Buitenlandse Zaken zal dit vanwege de verplichte quarantaine hoogstwaarschijnlijk verscherpen naar oranje. Het ministerie deed dat eerder ook toen landen als Noorwegen en Finland soortgelijke maatregelen namen voor Nederlandse reizigers.

Corona in Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk is een van de landen die wereldwijd het zwaarst zijn getroffen door de corona-uitbraak. Bij ruim 315.000 mensen is vastgesteld dat ze het virus hebben opgelopen en meer dan 41.000 patiƫnten zijn overleden aan de gevolgen van corona.

Tekst: Redactie/ANP
Foto: Unsplash