Opmerkelijk

Feestje in tijden van corona: met een bonte stoet langs de jarige Marleen (40)

Marleen Kloekke uit Zwolle had haar veertigste verjaardag heel anders voorgesteld. Er was een heel café afgehuurd, maar door de strenge coronamaatregelen ging dat plan in rook op. De jarige jet leek veroordeeld tot een taartje op de bank, maar daar dacht haar partner anders over.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

Om de verjaardag van Marleen niet zomaar voorbij te laten gaan verzon Niels Tuininga een plan, verklapt hij aan Hart van Nederland. Bezoek thuis uitnodigen kan nu natuurlijk niet, maar zolang iedereen genoeg afstand houdt, moet er toch iets mogelijk zijn, denkt hij.

Verjaardagsstoet met 50 man

Met zijn schoonvader in het complot bedacht Marleens partner een verassing: in een versierde stoet met auto’s komen vrienden en familie van het stel donderdagavond één voor één langsrijden. Inmiddels hebben ongeveer vijftig mensen zich aangesloten bij de verjaardagsstoet.

Ze houden elkaar op de hoogte in een speciale appgroep, vertelt Niels. “We hebben duidelijke regels opgesteld. Zo moet iedereen altijd anderhalve meter afstand houden en mogen mensen niet met elkaar meerijden.”

Lees ook: Dirk (99) veilig en gezond terug in Nederland na bruiloft kleindochter in Australië

Iedereen is gevraagd om hun auto zo mooi mogelijk te versieren voor de feestelijke optocht. Voor de zekerheid is de bonte stoet ook aangemeld bij de politie. “Die vonden het ook een top idee. Als ze het rustig hebben sluiten ze zelfs aan in de rij auto’s”, zegt hij tot slot.