Opmerkelijk

Dirk (99) veilig en gezond terug in Nederland na bruiloft kleindochter in Australië

De 99-jarige Dirk van der Zweep uit Rijswijk kwam afgelopen zondagochtend veilig en in goede gezondheid met de eerste repatriëringsvlucht aan op Schiphol vanuit Australië. Daar zag hij zijn jongste kleindochter in het huwelijksbootje stappen.

“Het gaat goed met ons, we voelen ons allebei gelukkig goed”, vertelt Fenneke van der Zweep aan Hart van Nederland.

Jongste kleinkind

Dirk vloog begin maart samen met zijn kleindochter Fenneke naar Melbourne om daar de bruiloft van zijn andere kleindochter Alexandra bij te wonen. Fenneke: “Hij zegt altijd: ik heb zeven kleinkinderen en maar één ervan woont in Nederland. Dus het was bijzonder en mooi dat hij bij het huwelijk van zijn jongste kleinkind kon zijn.”

Dirk op Schiphol

Trouwfeest door op het nippertje

Voor Fenneke was het de eerste keer dat ze naar Australië afreisde. Opa Dirk was er al vaker geweest om zijn zoon te bezoeken. “Opa heeft twee zonen, één daarvan is mijn vader. Zijn broer, mijn oom, woont in Australië.” Omdat het voor de ouders van Fenneke niet mogelijk was om met Dirk mee te reizen en haar broers ook in het buitenland wonen, begeleidde zij haar opa naar het huwelijk in Melbourne.

“Op 14 maart vond het trouwfeest plaats, dat had geen twee dagen later moeten zijn, want toen ging alles in Australië op slot en werden evenementen afgelast. De huwelijksreis naar Bali kon ook niet meer door gaan”, vertelt Fenneke.

Dirk met zijn jongste kleindochter Alexandra

“Na de bruiloft zijn we meteen alles in werking gaan stellen om zo snel mogelijk terug te keren. Na veel telefoon, e-mail- en SMS-verkeer met de verschillende betrokken instanties konden we afgelopen zaterdag op het vliegtuig stappen,” vertelt Fenneke.

99ste verjaardag tijdens vlucht

Eerst vlogen ze met Malaysia Airlines naar Kuala Lumpur. Daar stapten ze over op het KLM-toestel dat hen naar Amsterdam vloog. En dat werd een mooie vlucht: “De bemanningsleden waren ontzettend aardig en behulpzaam. Mijn opa werd tijdens de tweede vlucht 99 en toen ze dat hoorden mochten we businessclass vliegen,” aldus Fenneke.

Opa Dirk met kleindochter Fenneke in het vliegtuig terug naar Nederland

Dankbaar

“We zijn heel erg blij dat we op tijd, veilig en in goede gezondheid terug zijn en dat we wel de bruiloft van mijn nichtje hebben mogen meemaken. Dat was bijzonder,” besluit Fenneke.