112

Motorrijder die tankstation binnenreed, is bewoner van brandende woning Huissen

De woning in Huissen waar dinsdagochtend een verdachte woningbrand was, is van de motorrijder die later een winkel van een tankstation langs de snelweg bij het naburige Elst binnenreed. Hij zou hebben geprobeerd om zijn huis op te blazen.

De witte bungalow ligt aan de rand van een bedrijventerrein in het Gelderse dorp. Het huis wordt afgeschermd door plastic schotten die waarschijnlijk door de bewoner zelf zijn geplaatst. Ook hangen er meerdere beveiligingscamera’s op het terrein.

Lees ook: Drie woningen in Huissen ontruimd om brandgevaarlijke situatie

Explosieven Opruimingsdienst

In de buurt gaat rond dat de bewoner probeerde om zijn huis op afstand op te blazen, maar dat dat mislukte. Wel ontstond er brand in de woning. Daarop werden de hulpdiensten gealarmeerd. Omdat het voor de brandweer moeilijk in te schatten was hoe gevaarlijk de situatie was, werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) erbij geroepen.

Uit voorzorg werden drie huizen in de buurt ontruimd en is de wijde omgeving afgezet. Inmiddels is de situatie veilig genoeg om de bungalow te onderzoeken, meldt de politie. De dienst Forensische Opsporing doet het onderzoek en de EOD is weer vertrokken.

Tankstation binnengereden

Rond 5.00 uur reed een motorrijder de winkel binnen van het Shell-tankstation langs de A325 bij Elst. De man raakte daarbij ernstig gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe hij eraan toe is, is niet duidelijk.

De politie bevestigt aan Hart van Nederland dat de twee incidenten inderdaad een verband met elkaar lijken te hebben. Vanwege het lopende onderzoek worden er nog geen verdere mededelingen over de incidenten gedaan, ook niet of het klopt dat iemand zou hebben geprobeerd om de bungalow op te blazen.

Lees ook: Motorrijder rijdt tankstation langs snelweg bij Elst binnen

Tekst: Redactie/ANP | Beeld: SPS Media