112

Tweede arrestatie na hevige voetbalrellen in binnenstad Groningen

Een tweede verdachte is aangehouden vanwege rellen zaterdag in de binnenstad van Groningen. Het gaat om een man uit Groningen, die dinsdagavond is aangehouden, meldt de politie. Zondagavond werd al een eerste verdachte man opgepakt. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Eerder bevestigde een gemeentewoordvoerder dat in binnenstad Groningse en Duitse voetbalsupporters met elkaar op de vuist waren gegaan. Een politiewoordvoerder zegt woensdag ook berichten te hebben gehoord dat het zou gaan om Duitse en Groningse voetbalsupporters, maar dat dat nog wordt onderzocht. Zij spreekt enkel van “rellen”.

Gooien met tafels en stoelen

Op beelden die verschenen op social media was te zien hoe mensen elkaar te lijf gingen in de Grote Kromme Elleboog. Zij gooiden daarbij ook terrasstoelen en -tafels naar elkaar. “Dit gaat alle perken te buiten”, zei een gemeentewoordvoerder over het geweld.

Lees ook: Tientallen voetbalhooligans met elkaar op de vuist in hartje Groningen

Groningen vreesde al voor rellen. Zondag speelde FC Groningen een oefenwedstrijd tegen Arminia Bielefeld. Wegens angst voor ongeregeldheden was in de stad een noodbevel uitgevaardigd. Vanwege coronamaatregelen was al bekend dat de Duitse voetbalfans niet het stadion in mogen. Maar er waren al aanwijzingen dat Duitse risicosupporters toch naar Groningen zouden komen.

ANP