Lifestyle & Entertainment

Op vakantie naar Turkije? Deze nieuwe maatregel scheelt je een hoop geld

Nederlanders die op vakantie gaan naar Turkije hebben binnenkort geen toeristenvisum meer nodig. Nu moet nog iedereen zo’n visum kopen. De prijzen daarvan lopen op internet uiteen van 33 euro tot 40 euro per inreisvergunning.

Wie kent het niet? Die ellenlange rij bij de douane om een visum te kunnen kopen. Voor Nederlandse vakantiegangers die naar de populaire Turkse Rivièra gaan is dat nu dus verleden tijd. Ook voor toeristen uit België, Oostenrijk, Spanje, Polen en het Verenigd Koninkrijk vervalt de visumplicht.

Turkije wil meer toeristen

Met de afschaffing van het visum per 2 maart wil Turkije meer toeristen aantrekken. Tegelijk wil het land de economische en culturele banden met Nederland en andere landen verder aanhalen. Opmerkelijk is dat het visum vorig jaar nog fors in prijs verhoogd werd.

Lees ook: Nederlanders zijn het afgelopen jaar weer vaker op vakantie gegaan

Turkije staat op nummer 3 in de lijst met populairste vliegvakanties onder Nederlanders. Tussen oktober 2018 en september 2019 gingen volgens cijfers van onderzoeksbureau NBTC-NIPO Research 725.000 Nederlanders naar  de Turkse zon.

Foto: Pixabay