Gezondheid

Toegangswegen naar stranden afgesloten wegens grote drukte

De toegangswegen naar de badplaatsen Scheveningen en Kijkduin zijn vanwege grote verkeersdrukte tijdelijk afgesloten. Automobilisten die tóch een poging wagen het strand te bereiken met de auto, worden teruggestuurd.

Op de echt grote wegen richting stranden, meren en plassen is het zondag in het algemeen vrij rustig, aldus de ANWB. Dit ondanks het feit dat er sinds zondag sprake is van een echte hittegolf. Doordat de parkeerplaatsen bij Zandvoort en Bloemendaal uitpuilen, is daar in de omgeving wel extra drukte door auto’s die toch een plekje proberen te vinden of terugkeren. Ook in badplaatsen als Noordwijk en Wassenaar zijn geen parkeerplekken meer vrij.

Lees ook: Drukte richting stranden: parkeerplaatsen Zandvoort en Bloemendaal al bijna vol

Dagjesmensen geweigerd

Vakantiepark Leukermeer bij Venray verleent geen toegang meer aan dagjesmensen. Het strand aan de recreatieplas is alleen nog voor gasten toegankelijk. Dat had weken eerder moeten gebeuren, reageren die gasten onder meer op Facebook. Het strand lag overvol, zeggen ze, overal ligt afval, en ook de sanitaire voorzieningen waren overbezet. De anderhalve meter is volgens deze reacties al weken niet meer te handhaven.

Volgens een woordvoerder van het park speelden de problemen alleen de laatste dagen, toen het extra warm werd en de gasten van het park zelf niet meer gingen fietsen en wandelen, maar zo’n beetje allemaal op het strand bleven. Als er dan nog veel dagjesmensen bijkomen, is het geen doen meer. Familie en vrienden van de gasten mogen na aanmelding nog wel komen.