112

Jongens van 12 en 13 jaar opgepakt voor dodelijke flatbrand Arnhem

De politie heeft woensdag twee tieners gearresteerd voor de fatale flatbrand in Arnhem. Daarbij kwamen een vader en zijn 4-jarige zoontje om het leven. De moeder en dochter van het gezin liggen gewond in het ziekenhuis.

Vermoedelijk is de brand ontstaan door vuurwerk. De twee jongens van 12 en 13 jaar worden officieel verdacht van mogelijke betrokkenheid bij brandstichting met de dood als gevolg. De politie laat woensdagavond weten dat de jongens nog vast zitten en donderdag opnieuw verhoord worden.

Ontstaan door vuurwerk

Vlak na de jaarwisseling kwam het gezin vast te zitten in een lift die vol met rook kwam te staan. De brand is waarschijnlijk ontstaan door vuurwerk dat naar binnen is gekomen en in de hal van de flat is terechtgekomen. Hoe het daar precies terechtkwam, wordt nog onderzocht, evenals de rol van de jongens hierbij.

Door de brand viel de elektriciteit in het flatgebouw uit en daardoor viel de lift stil. Volgens de brandweer heeft het gezin via de liftkoker veel rook binnengekregen. Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem laat via Twitter weten ‘intens’ mee te leven met de nabestaanden en spreekt over ‘een groot drama’.