Gezondheid

Passagiers van cruiseschip de Westerdam tóch geweigerd in Thailand om angst coronavirus

Thailand geeft de passagiers en bemanningsleden op cruiseschip de Westerdam geen toestemming van boord te gaan, uit angst voor verspreiding van het nieuwe coronavirus. Het cruiseschip van de Holland-Amerika Lijn had een dag eerder te horen gekregen dat het donderdag zou mogen aanmeren in een Thaise haven. Dit nadat het eerder was geweigerd in Japan en in de Filipijnen.

“Ik heb dit bevel gegeven. Toestemming om van boord te gaan is geweigerd”, liet de minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul in een bericht op Facebook weten. Aan boord van de Westerdam zouden ruim negentig Nederlanders zijn.

1455 passagiers

Van drie passagiers aan boord werd vermoed dat die besmet waren met het nieuwe coronavirus, maar allen testten negatief. Het schip heeft 1455 passagiers en 802 bemanningsleden aan boord. Het bedrijf achter het cruiseschip had maandag laten weten dat de passagiers op 13 februari van boord zouden mogen in Bangkok. Er was geen reden was om aan te nemen dat iemand aan boord het virus had.

Lees ook: Chinese Nederlanders doen aangifte na lied ‘Voorkomen is beter dan Chinezen’

Het cruiseschip dat vaart onder Nederlandse vlag was van de zuidkust van Vietnam richting Thailand onderweg. “Het schip is niet in quarantaine en we hebben geen reden om aan te nemen dat er gevallen van het coronavirus aan boord zijn, ondanks de berichten in de media”, laat de rederij weten.

ANP/Foto: Holland-Amerika Lijn