Lifestyle & Entertainment

Bassie en Adriaan krijgen eigen tentoonstelling in Vlaardingen

Bassie en Adriaan worden de komende zomer geëerd: het illustere kinderduo krijgt een eigen tentoonstelling in Museum Vlaardingen. Bezoekers krijgen onder meer originele attributen en rekwisieten uit de befaamde televisieserie te zien.

De broers Bas (84) en Aad van Toor (77) maakten het heugelijke nieuws maandag bekend. Zij noemen de expositie “een kroon op hun levenswerk”. Naast de spullen wordt er ook foto- en filmmateriaal tentoongesteld van hun carrière in en buiten het circus.

Lees ook: Allememaggies, jeugdhelden Bassie en Adriaan lanceren kledinglijn

Fans komen alles te weten over de beginjaren van de broers in acrobatiek, de grote circusshows daarna en hun televisiecarrière. Daarnaast krijgen bezoekers een kijkje in het persoonlijke leven van Bas en Aad en kunnen ze alle prijzen en onderscheidingen van het kinderduo zien.

Verder worden er speurtochten en een heuse stadstour georganiseerd in Vlaardingen, langs verschillende opnamelocaties uit de televisieserie. De tentoonstelling Een schat aan herinneringen is van 15 juli tot 25 oktober te zien in Museum Vlaardingen.

ANP