Politiek

Technische briefing over de ontwikkelingen rondom het coronavirus

Volg hier van 9:30 tot 12:00 uur live de technische briefing van de ontwikkelingen rond het coronavirus. Kamerleden worden tijdens deze briefing voorgelicht door Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). En Jaap van Dissel, directeur van het Centrum voor Infectieziektebestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in ons liveblog

Daarop, tussen 12:15 en 13:15 uur, hebben de Kamerleden een gesprek met twee gedragsdeskundigen: hoogleraar Marijn de Bruin, professor Health Psychology aan de Universiteit van Aberdeen en werkzaam voor de Corona Gedragsunit van het RIVM en hoogleraar Moniek Buijzen, professor Communication and Behavioural Change aan de Erasmus University Rotterdam. Zij vertellen meer over het verband tussen het menselijk gedrag en de bestrijding van het coronavirus.

Kamerdebat

Vanaf 15:00 uur volgt een Kamerdebat over de ontwikkelingen rondom coronavirus, naar verwacht zijn minister-president Rutte, minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en minister Van Ark van Medische Zorg naar de Kamer daarbij. Ook dit debat is live te volgen op de website van Hart van Nederland.