112

Honderden belangstellenden voor stille tocht Bas van Wijk in Badhoevedorp

Honderden mensen hebben zich vrijdagavond verzameld in Badhoevedorp voor de stille tocht voor Bas van Wijk. Hij werd afgelopen zaterdag doodgeschoten in park De Oeverlanden in Amsterdam. De tocht is om 19.00 uur van start gegaan.

Naast familieleden en vrienden van Bas lopen ook de burgemeesters van Haarlem, Haarlemmermeer en Amsterdam mee. De organisatie heeft mensen gevraagd om langs de route te gaan staan in plaats van mee te lopen, in verband met de coronamaatregelen.

Lees ook: Verdachte heeft bekend op Bas van Wijk te hebben geschoten

De stoet begon bij voetbalvereniging Pancratius en zal daar ook weer eindigen. De deelnemers aan de stille tocht zullen tussendoor door onder andere de Egelantierstraat lopen, langs het huis waar Bas heeft gewoond.

‘Geen politiek statement’

De familie heeft aangegeven dat “iedereen met een hart voor Bas” welkom is, maar heeft benadrukt dat de stille tocht niet bedoeld is als politiek statement. Mensen die zich toch willen uitspreken  kunnen aankomende zondag naar de demonstratie op het Museumplein in Amsterdam gaan. De organisatoren benadrukken dat de stille tocht volledig losstaat van de demonstratie.

Redactie/ANP