112

Belaagd homostel Fabio en Daniel bedolven onder steunbetuigingen

Het belaagde homostel Daniel en Fabio, dat eerste paasdag in Amsterdam werd bespuugd en uitgescholden, is bedolven onder de steunbetuigingen.

Lees ook: Homostel in Amsterdam uitgescholden en bespuugd, belager gefilmd

“We zijn er helemaal beduusd van dit nieuws zulke grote vormen heeft aangenomen. We kregen een appje vanuit de Tweede Kamer en we zijn gebeld door burgemeester Femke Halsema”, vertelt Daniel aan Hart van Nederland.

Hij vervolgt: “Ze heeft gezegd dat ze ons steunt, dat er geen plek in haar stad is voor homofobie en dat we trots op onszelf mogen zijn. Fabio en ik hebben ons vorige week verloofd, waarop Femke zei dat het haar een eer lijkt om straks het huwelijk met ons mee te vieren. Geweldig!”

Ook veel scheldpartijen

Het zijn echter niet alleen loftuitingen die het homopaar ten deel vallen. “Aan de andere kant ben ik, denk ik, nog nooit zoveel uitgescholden op straat als gisteren”, vertelt Daniel. “En we krijgen ook hatelijke berichtjes binnen.” Hij besluit positief: “Toch zijn er ook mensen die begrip voor ons hebben. Ze geven aan dat ze vanuit hun geloof moeite hebben met homoseksualiteit, maar hebben ook oog voor onze standpunten. En dat is natuurlijk heel fijn.”

Nadat het stel een video van hun belager online zette, meldde zich een 15-jarige jongen. Hij is aangehouden op verdenking van belediging en is verhoord. Inmiddels heeft hij huisarrest. De jongen is een bekende van de politie.