Lifestyle & Entertainment

Vakantiekermis Tilburg net even anders van start met 'slechts' 50 attracties

In Tilburg gaat vrijdag een zogenoemde vakantiekermis van start. Het gaat niet om de echte Tilburgse kermis, de grootste van de Benelux. Waar de kermis vorig jaar nog ruim tweehonderd attracties telde, zijn dat er dit jaar vanwege de coronacrisis slechts vijftig.

De attracties zijn verdeeld over vier omheinde kermispleinen. De toegang tot alle pleinen is gratis. Gastheren en -vrouwen houden toezicht op de 1,5 meter afstand.

Seizoen goedmaken

In april werd nog bekendgemaakt dat de jaarlijkse Tilburgse kermis dit jaar niet door zou gaan, maar eind juni liet kermiswethouder Rolph Dols een ander geluid horen. “Het zijn spannende tijden. De ene dag mag er tot 1 september niets op het gebied van evenementen en de volgende dag, na een persconferentie van Mark Rutte, is er veel meer mogelijk vanaf 1 juli”, schreef Dols op Facebook. Dols gaf daarbij aan enorm blij te zijn voor alle kermisexploitanten en de kermisbonden. “Men kan nog iets goed maken van het seizoen.”

Lees ook: Burgemeester Zevenaar sluit kermis na opstootjes en ‘grimmige sfeer’

“Zelfs met het beste crowdmanagement van de wereld” kon echter de 1,5 meter afstand niet worden gegarandeerd als de kermis in haar volle omvang zou worden opgebouwd. De afgeslankte variant is daar het gevolg van.

Vanaf 15.00 uur gaat de kermis open, de officiële opening is om 18.30 uur. De kermis is tot en met zondag 26 juli geopend.

ANP