112

Slachtoffer steekpartij Wageningen overleed tijdens aanhouding

Het 27-jarige slachtoffer dat woensdagavond dodelijk gewond raakte bij een steekpartij in een zorginstelling in Wageningen, overleed terwijl agenten hem probeerden te arresteren. Dat brengt de politie vrijdag naar buiten.

De politie stelt dat er nader forensisch onderzoek nodig is naar de doodsoorzaak van de man. Vrijdag is er sectie uitgevoerd op het lichaam van de man. Wel duidelijk is dat hij overleed terwijl agenten hem met hulp van medewerkers van de instelling probeerden aan te houden.

Lees ook: VIDEO: IJzingwekkende schreeuw om hulp na dodelijke steekpartij Wageningen

Hij is nog gereanimeerd, maar dat hielp niet meer, aldus de politie. Het slachtoffer was al de hele avond agressief en keerde zich tegen zijn begeleiders. Meerdere medewerkers van de instelling overmeesterden hem in afwachting van de komst van de politie.

Gestoken met een mes

Volgens burgemeester Geert van Rumund van Wageningen en de instelling is er gestoken met een mes, maar de politie houdt het er op dat de bewoner vermoedelijk een scherp voorwerp heeft gebruikt. Twee begeleiders moesten met steekwonden naar het ziekenhuis.

De politie verwacht dat het tijd zal kosten voordat helemaal duidelijk is wat er woensdagavond is gebeurd. Er is tot nu toe niemand aangehouden.

Onderzoek naar handelen politie

Intussen lopen er ook twee andere onderzoeken naar het incident. De rijksrecherche onderzoekt hoe de politie heeft gehandeld rondom de beoogde aanhouding van het slachtoffer. Een intern onderzoek van de politie-eenheid Oost-Nederland moet duidelijk maken hoe er binnen het korps is gereageerd op diverse alarmtelefoontjes naar 112.

Lees ook: Buren moesten drie keer 112 bellen na dodelijke steekpartij Wageningen

Buurtbewoners zeggen dat ze driemaal moesten bellen voor de politie in actie kwam. Pas ongeveer een half uur na het eerste telefoontje arriveerden agenten bij de zorginstelling. In het pand wonen vijftien mensen met psychische problemen onder permanent toezicht.