Lifestyle & Entertainment

Seksspeeltjestekort dreigt door coronavirus

Mensen die met smart zitten te wachten op een plezierpakketje met een erotisch tintje, kunnen in april zomaar van een koude kermis thuis komen. Het coronavirus heeft een groot deel van de productie van seksspeeltjes lamgelegd.

EDC Retail, een belangrijke speler in de wereld van online erotiek, vreest een groot tekort aan seksspeeltjes. “De productie is maar een derde van wat het normaal is. Zowel de productie van artikelen als vibrators, buttplugs en erotische spellen als ook die van de verpakkingen stagneert”, aldus directeur van EDC Retail Eric Idema.

Vervoer per zeecontainer

Ook het leveren van het pikante speelgoed loopt door het coronavirus enorme vertraging op. “De Chinese handel ligt grotendeels plat. Sekstoys worden per zeecontainer vervoerd, een reis van ongeveer zes weken. Maar veel wordt er momenteel niet vervoerd.”

Speeltjes snel via de lucht naar Europa transporteren, is volgens Idema ook geen haalbare kaart. “Luchtvracht is namelijk vijf keer duurder geworden door het coronavirus.”

Extra voorraden seksspeeltjes

Hoewel China het belangrijkste land ter wereld is voor de productie van sekspeeltjes is er voor liefhebbers nog geen reden tot paniek. “We lopen drie weken achter op schema. We zijn nog niet in de problemen, maar moeten wel opletten”, aldus Inema.

De directeur benadrukt dat hij probeert te voorkomen dat er een gebrek aan erotisch speelgoed ontstaat, “Om nadelige effecten zo veel mogelijk te beperken, hebben we onlangs extra voorraden ingekocht bij leveranciers in Amerika en Europa.”