112

Scooterrijder bespuugt man en dochter na aanrijding

Een 21-jarige Bredanaar is aangeklaagd voor poging tot zware mishandeling, omdat hij afgelopen vrijdagavond na een aanrijding op zijn scooter diverse omstanders bespuugde. De verdachte spuugde onder andere op de man en dochter van het slachtoffer en mishandelde de man ook nog eens.

Volg ons liveblog voor het laatste coronanieuws

Het voorval vond plaats in Etten-Leur. Een 43-jarige vrouw deed aangifte tegen de spugende scooterrijder. Ze vertelde tegen de politie dat ze samen met haar man en dochter over het fietspad liep, toen ze de scooterrijder hoorde toeteren. Nog voordat de vrouw aan de kant kon gaan werd ze aangereden en viel hard op de grond. Ze hoorde de bestuurder gillen. Het slachtoffer had door de aanrijding pijn aan haar hoofd, elleboog en knie. Ze is nagekeken door de ambulancedienst.

Bespuugd

Het slachtoffer verklaarde dat haar dochter en man de scooterrijder wilden kalmeren. Toen zij naar hem toe liepen werden ze bespuugd. Agenten kwamen later ter plaatse en hoorden de man gillen. Ze zagen hem ook op de grond spugen.

Lees ook: Dronken bestuurder slaat en bespuugt agenten na veroorzaken ongevallen

De man van het slachtoffer vertelde dat de verdachte hem uitschold en in zijn gezicht spuugde. Hij heeft zich verweerd toen de verdachte een duw en klap met vlakke hand uitdeelde.