112

Dronken bestuurder slaat en bespuugt agenten na veroorzaken ongevallen in Zwolle

Een dronken automobilist heeft het donderdagavond wel heel erg bont gemaakt in Zwolle. Na twee ongevallen, die hij overigens zelf had veroorzaakt, sloeg de man door.

De aanwezige agenten werden door de man bespuugt, geslagen en geschopt toen zij de man wilden aanhouden.

Twee ongelukken

Het voorval gebeurde rond 22:40 uur op de Ceintuurbaan in Zwolle. De bestuurder van de bedrijfsbus was volgens de politie in dronken toestand achter het stuur gekropen. Volgens de politie reed de dronken bestuurder op de andere weghelft waardoor hij bijna frontaal tegen een ambulance aanbotste. Een frontale aanrijding met de ambulance kon door de ambulancechauffeur nog net voorkomen worden. Volgens de ambulancechauffeur kon hij ‘geen kant meer op’.

Ongeveer een kilometer verderop, ter hoogte van het Isala ziekenhuis, botste de beschonken bestuurder vol op de achterkant van een stilstaande personenauto die bij de verkeerslichten stond te wachten. De bestuurder van deze auto raakte gewond en is met de ambulance naar het naastgelegen ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling. De beschonken bestuurder van de bedrijfsbus is in eerste instantie ook nagekeken in de tweede ambulance die ter plaatse kwam, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Wel moest de man, vanwege de overduidelijke toestand waarin hij verkeerde, mee naar het politiebureau.

Aanhouding loopt uit de hand

In eerste instantie liep de man nog vanzelf mee naar de auto, maar al snel ging het mis en ging de man zich verzetten tegen zijn aanhouding. De agenten grepen hem daarom vast, waarop de man zich steeds feller ging verzetten.

De agenten werden bespuugd door de man (volgens de politie), geslagen en geschopt. Ook schopte de man nog tegen een politiemotor en politieauto aan.  Met grote moeite lukte het de politie om de bestuurder met wat mankracht in de auto te krijgen en af te voeren.

In de bedrijfsbus van de bestuurder werden ook geopende blikken bier aangetroffen, een naast de bestuurdersstoel en een naast kinderzitjes op de achterbank.

Coronabesmetting

Voor zover bekend zijn de agenten niet ernstig gewond geraakt bij de aanhouding. Of er ook nog gevaar is voor coronabesmetting is niet bekend.

Beide voertuigen liepen door de aanrijding forse schade op en zijn door een berger meegenomen.