Lifestyle & Entertainment

Schrikkelbaby Jayvano geboren, pas over vier jaar kan hij zijn eerste verjaardag vieren

Bijzonder babynieuws! Baby Jayvano Schoonberg is zaterdagochtend 29 februari geboren, een schrikkelbaby dus. Vader Rick, moeder Madelon en Jayvano maken het goed. “De datum is niet heel erg belangrijk, maar deze dag is stiekem toch wel leuk”, aldus opa Hendry.

Jayvano zou eigenlijk op 20 februari zijn geboren. “Naarmate de datum van 29 februari dichterbij kwam en Jayvano nog steeds niet was geboren, gingen we er steeds meer over nadenken dat hij zomaar op schrikkeldag geboren zou kunnen worden”, zegt opa Hendry.

‘Emotionele dag’

Moeder Madelon uit De Weere is om 7.11 uur bevallen in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn. De bevalling was zwaar, maar is uiteindelijk op de natuurlijke manier goed verlopen. Opa Hendry: “We zijn allemaal dolgelukkig. Het is een hele emotionele dag. Daarbij ben ik ook nog eens voor het eerst opa geworden.”

Baby Jayvano

Schrikkelbaby Jayvano en moeder Madelon

Schrikkelbaby’s

Volgens cijfers van het CBS worden er op deze bijzondere dag gemiddeld minder kinderen geboren dan op een vergelijkbare dag in februari. Dit jaar kunnen 468 kinderen voor het eerst ‘echt’ hun verjaardag vieren. Zij werden in 2016 geboren op 29 februari. Er zijn in totaal zo’n 11.000 Nederlanders jarig op schrikkeldag.

Lees ook: Bijzonder schrikkeldagverhaal: Zussen Carla en Marga zijn allebei jarig op 29 februari

Jayvano kan over vier jaar pas zijn ‘eerste officiële’ verjaardag vieren. Wanneer ze zijn verjaardag in de tussentijd gaan vieren, weet opa Hendry nog niet. “We weten nog niet of we de verjaardag op 28 februari of 1 maart gaan vieren. Nu eerst vandaag genieten.”