112

Dronken man duwt schoonmaker op spoor in station Tilburg

Op het station in Tilburg is zaterdagavond laat een schoonmaker op het spoor beland. Hij werd door een dronken man in carnavalskleding van het perron geduwd. De dronkenlap, een 23-jarige man uit het Gelderse Duiven, viel kort voor middernacht uit het niets twee beveiligers aan.

Hij deelde verschillende trappen en klappen uit en probeerde een van hen op het spoor te gooien. De beveiligers, een man en een vrouw, raakten daarbij gewond aan hun gezicht. Ze moesten naar de huisartsenpost voor een behandeling.

Schoonmaker schiet te hulp

De schoonmaker zag het gebeuren en schoot de beveiligers te hulp. Hij werd vervolgens zelf door de man van het perron geduwd. Volgens de politie was het waarschijnlijk een bewuste actie en geen toevallige handeling tijdens de mishandeling. De man zou namelijk tegen de schoonmaker geschreeuwd hebben dat hij hem op het spoor zou duwen.

Na het voorval rende de man weg, maar hij kon niet veel later worden ingerekend in de stationshal. Op het politiebureau bleek de Duivenaar zwaar onder invloed van alcohol te zijn. De beveiligers en de schoonmaker hebben aangifte gedaan van mishandeling en poging tot doodslag of moord. De verdachte zit vast.

Lees ook: Conducteurs zingen ‘Jodenliedje’ in nachttrein, NS biedt excuses aan

Het was een bewogen carnavalsnacht op het spoor: in een nachttrein vanuit Tilburg zongen conducteurs een ‘Jodenliedje’ door de intercom. “Waar komen Joden toch vandaan? Israël, hier ver vandaan”, galmde het door de coupés. De NS heeft inmiddels haar excuses aangeboden.