Gezondheid

Schermtijd van jonge kinderen flink toegenomen door corona

De schermtijd van jonge kinderen is sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus flink toegenomen. Nu alle scholen dicht zijn en veel ouders thuis moeten werken, zitten jonge kinderen veel langer voor de televisie of op een tablet.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

Dat meldt het Netwerk Mediawijsheid dinsdag. De organisatie heeft de afgelopen dagen onderzoek gedaan onder ouders. Zeven op de tien ouders werken door de huidige coronacrisis thuis terwijl ze tegelijk voor de kinderen moeten zorgen. Veel ouders zeggen dat ze in deze tijden wat minder streng zijn op de schermtijd van hun kinderen.

Filmpjes kijken én school

Kinderen tot zeven jaar oud zitten nu gemiddeld 2,5 uur per dag achter een beeldscherm. Een paar weken geleden was dat nog 1 uur en 45 minuten per dag. Vooral kinderen van vijf en zes kijken meer naar schermen. Ze doen dit nu gemiddeld bijna 3,5 uur per dag en dat is ruim anderhalf uur langer dan een paar weken terug.

De stijging komt onder meer doordat kinderen opdrachten van school krijgen die ze online moeten maken. Maar ze kijken nu ook meer filmpjes: de kijktijd steeg binnen een paar weken van anderhalf naar bijna twee uur. De tijd die kinderen besteden aan gamen steeg van 29 naar 40 minuten.

Oproep

Hoe is het bij jouw in huis na twee weken thuisonderwijs? Lopen de spanningen op of is het nog gezellig? Hart van Nederland is op zoek naar een groot gezin dat niet kan wachten tot de scholen weer opengaan. Heb je interesse of ken jij een gezin? Bel dan naar onze tiplijn via 020-8007777 of stuur een e-mail naar hart@talpanetwork.com.

Tekst: ANP
Beeld: Pexels