Lifestyle & Entertainment

Reisadvies voor heel Spanje naar 'oranje', ook delen van Frankrijk aangescherpt

Buitenlandse Zaken heeft maandag het reisadvies voor twee belangrijke vakantielanden aangescherpt: voor heel Spanje geldt nu oranje, net als voor delen van Frankrijk. Dat betekent dat alle niet-noodzakelijke reizen, waaronder vakanties, worden afgeraden.

Het ministerie zegt dat het reisadvies voor Spanje van geel naar oranje gaat vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen in het populaire vakantieland. Het nieuwe advies geldt ook voor de Canarische Eilanden. Eerder werden vakanties naar de regio’s rond Madrid en Barcelona al afgeraden vanwege de coronacrisis.

Lees ook: 1 op de 5 nieuwe coronapatiënten was kort daarvoor op vakantie in buitenland

Franse regio’s en Monaco

Ook delen van Frankrijk gaan op oranje: niet-noodzakelijke reizen naar de regio’s Sarthe (Le Mans en omstreken), Hérault (langs de kust bij Montpellier) en Alpes Maritimes (de Côte d’Azur bij Nice en Cannes) worden afgeraden. Verder geldt het aangescherpte reisadvies ook voor Monaco. Het reisadvies voor Parijs en de zuidelijke regio rond Marseille blijft op ‘oranje’.

De verscherping gaan om middernacht in. Vanaf dat moment geldt er ook een ‘oranje’ advies voor Aberdeen vanwege de corona-ontwikkelingen in de Britse stad. Reizigers die uit risicogebieden komen, waar dus nu ook heel Spanje onder valt, worden bij terugkomst in Nederland dringend opgeroepen tien dagen in quarantaine te gaan.

Beeld: Pexels