Misdaad

Verdachten in zaak gebeten agent in Rotterdam nog niet voor rechter

De rechtszaak tegen de twee mannen die dinsdag betrokken waren bij de mishandeling van politieagenten in Rotterdam is vrijdag aangehouden. Dat betekent dat de zaak nu volgende week vrijdag inhoudelijk behandeld zal worden.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

Een aantal agenten werd dinsdagavond aangevallen nadat zij op de Bellamystraat in de wijk Spangen een groep mensen hadden aangesproken op hun gedrag. De mensen hielden zich niet aan de coronamaatregel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

Lees ook: Politieagent geschopt en gebeten na aanspreken op afstandsregel

Geslagen en gebeten

Eén van de agenten werd tijdens de mishandeling zelfs gebeten. Een andere politieman moest zijn wapenstok gebruiken ter zelfverdediging. Na het gebruik van pepperspray kon een 30-jarige verdachte worden aangehouden. Een dag later arresteerde de politie een tweede verdachte, een 29-jarige Rotterdammer.

Lees ook: Politieagente Jacomijn werd bespuugd in tijden van corona

Beide verdachten zitten voorlopig nog vast, meldt het Openbaar Ministerie. Bij de mishandeling raakten twee agenten gewond. De politie zei eerder dat de gebeurtenissen “een behoorlijke impact” hebben gehad op de agenten en noemde de agressie en het geweld “volstrekt onacceptabel”.

ANP