Sport

Droom in vervulling: racefanaten testen vernieuwde Circuit Zandvoort vóór Max Verstappen

Negen weken voordat Max Verstappen het asfalt op gaat, konden de fanatieke racefanaten vandaag het Circuit Zandvoort al testen. Met hun eigen auto gingen ze helemaal los door de beroemde bochten.

Het circuit heeft ingrijpende verbouwingen ondergaan. Voor organisator Marth de Graaf was die nieuwe baan wel even wennen. “Ik heb net mijn eerste rondes gemaakt en ik kan je zeggen: het is alsof je opnieuw moet beginnen. Ik heb eindeloos veel gereden op het oude Zandvoort, maar ik herkende niet veel terug.”

Vol gas door de bocht

Vooral de laatste bocht voor de finish, de Arie Luyendijkbocht, is bijzonder voor de fans. Die licht schuin zodat je er op volle snelheid doorheen kan. “Dat kennen we nu gewoon nog niet en is heel bijzonder”, zegt De Graaf.

Lees ook: Zandvoort wordt het meest uitdagende circuit van Europa

Superfan Marc Bleijenberg raasde zaterdagmiddag op volle snelheid door de bocht en genoot met volle teugen. “Je hoeft niet meer te remmen”, roept hij terwijl hij het gas intrapt. “Eerst moest je echt remmen voor die bocht en nu kun je hem nagenoeg met vol gas nemen.”

Ook de rest van het circuit voelt goed aan, zegt De Graaf. “Het is zelfs een stukje sneller geworden. Korter ook, omdat sommige bochten drastisch veranderd zijn.”

Formule 1-gekte

Bij het evenement Vrij Rijden is het drukker dan normaal. “Ja, de Formule 1 komt natuurlijk dichterbij nu”, zegt De Graaf. “Dus iedereen wil hier rijden voordat de Formule 1-auto’s hier rijden.”

De Formule 1 Grand Prix in Zandvoort is van 1 tot en met 3 mei. Dan doet ook Max Verstappen mee, uiteraard.

Lees ook: Zo ziet Circuit Zandvoort eruit na de verbouwing