Gezondheid

Primark sluit ook alle winkels in Nederland vanwege coronacrisis

Kledingwinkelketen Primark sluit per direct al zijn winkels in Nederland vanwege de coronacrisis. Dat blijkt uit een mail van het bedrijf die is gestuurd naar de werknemers. Hart van Nederland heeft die mail ingezien.

“Met het oog op de gezondheid van alle collega’s en klanten heeft Primark zojuist besloten om met ingang van heden alle Primark-winkels in Nederland te sluiten tot nader bericht”, zo valt te lezen in de mail. Ook op de site van de kledingketen is te lezen dat alle filialen ‘even’ dicht zijn. Dit om ‘ieders gezondheid te garanderen’.

Werknemers Primark krijgen doorbetaald

Werknemers van het bedrijf kunnen en hoeven voorlopig niet meer naar hun werk te komen. Hun loon zal gewoon worden doorbetaald.

Primark geeft aan dat het nog onduidelijk is hoelang de sluiting gaat duren. “Afhankelijk van de omstandigheden zal besloten worden wanneer de winkels weer zullen worden geopend.”

Eerder maakten ook andere grote winkelketens bekend voorlopig de deuren te sluiten. C&A, Bijenkorf en WE bijvoorbeeld. Winkels zijn niet verplicht op slot te gaan in deze coronacrisis, maar veel ondernemers doen dat wel uit eigen beweging.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in ons liveblog