Politiek

Politieke jongerenorganisatie Radicaal schoffeert politie met 'satirische flyer'

Radicaal, de politieke jongerenorganisatie van de partij BIJ1 die werd opgericht door Sylvana Simons, heeft zich de woede van de politie en verschillende politici op de hals gehaald. De jongerenbeweging plaatste een opruiende tekst op Instagram.

In de volgens de jongerenorganisatie “zichtbaar satirische flyer” stellen ze dat minister Grapperhaus helpen om mensen te werven voor de politie. Ze noemen daarbij een aantal criteria waaraan je moet voldoen: “Verdedig jij graag onderdrukkers? Haal jij je zelfwaarde uit macht? Jouw racisme ongestraft kwijt kunnen? Sla jij mensen die je niet begrijpt in elkaar? Dan zoeken wij jou!! Om ons systeem in stand te houden!”

In een groot geel vlak refereren ze vervolgens aan de coronabonus die agenten en boa’s krijgen door de toegenomen drukte. “Nu met 300 euro netto bonus!! Ook als iemand door jouw toedoen overleed.”

Lees ook: Actiegroep beplakt huis Femke Halsema met posters: ‘Handen af van Zwarte Piet’

Politiebonden

De Nederlandse politievakbond ACP gaat aan het Openbaar Ministerie vragen of er iets te doen is tegen de ‘opruiende’ teksten. Volgens voorzitter Gerrit van de Kamp leeft het enorm onder agenten op social media.

Koen Simmers, van de Nederlandse Politiebond, noemt de tekst ‘schandalig en ziek’:

Ook PVV-politica Lilian Helder heeft geen goed woord over voor de actie:

Radicaal

De jongerenorganisatie heeft zelf nog niet gereageerd op de ontstane ophef.

Foto: pjo_radicaal