112

Politie vermoedt brandstichting bij flatcomplex in Den Haag, bewoners verdenken groep jongeren

De grote brand die woensdagavond in de wijk Wateringse Veld in Den Haag heeft gewoed, is volgens de politie waarschijnlijk aangestoken. Zeven auto’s die stonden afgesloten geparkeerd bij een appartementencomplex aan de Laan van Wateringse Veld brandden uit. Twaalf slachtoffers zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waarvan drie zwaargewond.

De enorme hoeveelheid zwarte rook die vrijkwam bij de branden blokkeerde de vluchtweg voor de bewoners. Volgens verschillende bewoners zou de brand zijn aangestoken door een groep jongeren, die al sinds de zomer zorgen voor conflicten in de wijk.

Het zou gaan om een wraakactie vanwege een auto die tijdens de jaarwisseling aan werd gestoken. De sleutels van de afgesloten parkeerplaats zouden door heel de wijk gaan, waardoor de aanstichters gemakkelijk bij de auto’s konden komen.

Lees ook:  Enorme rookwolken na autobranden bij Haagse flat: twaalf gewonden

Tientallen mensen geëvacueerd

Rond 19.45 uur brandden de voertuigen uit bij het appartementencomplex. Tientallen bewoners van het erboven gelegen appartementencomplex moesten door de brandweer worden geëvacueerd.

Bij de brand raakten twaalf mensen gewond. Daarnaast zijn twee politieagenten nagekeken in de ambulance omdat ze veel rook hadden ingeademd. Ook is een kat overgedragen aan de dierenambulance.

De bewoners van het gebouw zijn met bussen naar een tijdelijke opvanglocatie gebracht. De politie doet verder onderzoek naar wie de brand heeft aangestoken.