112

Enorme rookwolken na autobranden bij Haagse flat: twaalf gewonden

In de wijk Wateringse Veld in Den Haag zijn twaalf mensen naar het ziekenhuis gebracht nadat bij een flat verschillende auto’s waren uitgebrand. Het gaat om flatbewoners die rook hadden ingeademd. Drie van hen zijn er slecht aan toe.

De auto’s stonden geparkeerd bij een appartementencomplex. Door de enorme hoeveelheid zwarte rook die vrijkwam bij de branden, konden de omwonenden niet op eigen houtje het gebouw uit via de galerij.

Zij zijn door brandweermannen met een hoogwerker uit hun appartementen gehaald. Onder de mensen die uit de flat gered werden waren ook kinderen.

Een paar flatbewoners kregen veel rook binnen toen ze toch besloten om zelf naar buiten te gaan.

‘Vreselijk begin nieuwe jaar’

Inmiddels zijn alle omwonenden geëvacueerd en is de brand geblust. De buurtbewoners worden in bussen bijgepraat over hoe het nu verder gaan. Waarschijnlijk kunnen ze vanavond wel weer in hun eigen bed slapen.

De brand trok aan het begin van de avond veel bekijks. Buurtbewoners werden tegengehouden en stonden vanachter het politielint te kijken. “Vreselijk begin van het nieuwe jaar voor de mensen van de overkant”, schreef een omwonende op Twitter.

Foto: Regio15.nl