112

Politie houdt 19-jarige man aan voor dodelijke schietpartij in Boxmeer

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een verdachte aangehouden voor het doodschieten van een man in een woonwijk in Boxmeer. Het gaat om een 19-jarige man uit de Brabantse plaats.

Woensdagavond werd rond 20.15 uur door buurtbewoners een man gevonden in een brandgang bij woningen aan de Leeuwerik. Hij was van zijn fiets gevallen en zwaargewond geraakt. Al snel bleek er meer aan de hand te zijn. Zo verklaarden omwonenden schoten te hebben gehoord en de man bleek inderdaad te zijn neergeschoten

De hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar hij bezweek korte tijd later ter plaatse aan zijn verwondingen. Het gaat om een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, meldt de politie donderdag.

Lees ook: Dode na schietpartij in Uden is 53-jarige man uit Tilburg

Arrestatieteam naar verdachte

Hierna was lange tijd geen spoor te bekennen van de verdachte. In de omgeving werd een speurhond ingezet en ook werden getuigen gehoord. Uiteindelijk leidde dat onderzoek naar de woning van de verdachte. Een arrestatieteam kon hem daar aan het einde van de nacht aanhouden.

De 19-jarige Boxmeerder wordt ervan verdacht dat hij de andere man heeft doodgeschoten. De identiteit van het slachtoffer was aanvankelijk onbekend, maar de politie denkt die inmiddels te hebben achterhaald. De politie zegt later op donderdag met meer informatie te komen over de dodelijke schietpartij.