Opmerkelijk

Personeel levert salaris in om ontslag van collega Bas te voorkomen

Zelf salaris inleveren om het ontslag van een collega te voorkomen. Erg nobel, maar zou jij het overwegen? Bas uit Alphen aan den Rijn is in ieder geval dolgelukkig met het gebaar van zijn collega’s.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

De coronacrisis raakt ons allemaal. Veel bedrijven hebben het lastig en ontslagen dreigen. Zo ook bij IQ Leads, een bedrijf uit Alphen aan den Rijn. Door de teruglopende inkomsten kon het aflopende contract van Bas niet verlengd worden. Einde verhaal zou je zeggen. Maar zijn collega’s sprongen op de bres en leverden allemaal een deel van hun salaris in. Helemaal vrijwillig. En zo kan Bas gewoon in dienst blijven van het bedrijf waar hij zijn loopbaan begon. Dat is nog eens een knap staaltje teamwork.

Unaniem ‘ja!’

“Ook bij ons zijn de gevolgen van de coronacrisis merkbaar”, vertelt Chyara van Ham van het marketingbureau. “De inkomsten lopen terug, omdat onze opdrachtgevers het moeilijk hebben. Daarom konden we het aflopende jaarcontract van Bas niet verlengen. Erg sneu, want we zijn een hechte groep collega’s.

Lees ook: Verrassingsconcert voor zwaar gehandicapte Kyano (1o) krijgt bittere nasmaak: ‘890 euro boete’

“Toen kwam ik opeens op dit idee. Ik heb alle collega’s benaderd en zij zeiden unaniem en meteen ‘ja!’ Toch wel bijzonder”, vertelt Van Ham. En zo kan Bas tijdens deze crisis toch in dienst blijven bij het bedrijf waar hij zijn carrière begon. En dat allemaal dankzij zijn collega’s!