Misdaad

Peter R. de Vries en advocaat Peter Schouten gaan kroongetuige Nabil b. bijstaan

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries en advocaat Peter Schouten gaan kroongetuige Nabil B. bijstaan in het Marengoproces, het strafproces waarin Riduouan Taghi hoofdverdachte is.

Dat heeft het duo donderdagmiddag bekend gemaakt tijdens een drukbezochte persconferentie. Het tweetal is aangezocht door Nabil B.

Bekijk de hele persconferentie hieronder terug.

Peter R. de Vries geeft persconferentie

Misdaadjournalist Peter R. de Vries houdt een persconferentie over het grote liquidatieproces Marengo, waarin Ridouan Taghi hoofdverdachte is. Mogelijk gaat hij aankondigden dat hij de adviseur van kroongetuige Nabil B. wordt.

Posted by Hart van Nederland on Thursday, June 4, 2020

De Vries treedt op als ‘vertrouwensman’ van B.. Advocaat Peter Schouten is de nieuwe advocaat van de kroongetuige, maar heeft geen overeenkomst en kan vooralsnog niets doen. Het werken wordt Schouten en De Vries onmogelijk gemaakt, omdat het Openbaar Ministerie dit blokkeert.

Lees ook: Kroongetuige groot onderwereldproces ruziet met Openbaar Ministerie: ‘Niet verder zonder advocaat’

Het tweetal trekt zich echter niet terug, benadrukten zij.

‘Verbijstering en ontluistering’

In een uitvoerige verklaring schetste De Vries de forse problemen met het Openbaar Ministerie die ontstonden nadat B. hem had aangezocht. Die hebben bij hem tot “verbijstering en ontluistering” geleid, zei hij, in een relaas dat als een felle aanklacht tegen justitie kan worden samengevat.

Nabil B.

Nabil B. heeft tientallen belastende verklaringen afgelegd tegen de verdachten in het Marengoproces, ook tegen Taghi. B.’s broer werd in maart 2018 vermoord, kort nadat het Openbaar Ministerie bekend had gemaakt dat het een overeenkomst had gesloten met de kroongetuige. In september vorig jaar werd ook B.’s toenmalig advocaat, Derk Wiersum, doodgeschoten in Amsterdam-Buitenveldert.

Lees hier alles over het liquidatieproces Marengo

Het proces gaat over een reeks onderwereldmoorden en voorbereidingen en pogingen daartoe. B. liep over naar justitie nadat een bekende van hem in januari 2017 bij vergissing was geliquideerd.