Gezondheid

Twee kinderen van besmette vrouw in Diemen zijn mogelijk ook ziek

Twee van de drie kinderen van de vrouw in Diemen die besmet is met het nieuwe coronavirus hebben milde klachten. Dat is vrijdagavond bekendgemaakt op een persconferentie met onder meer burgemeester Femke Halsema van Amsterdam.

De partner en de kinderen zijn onderzocht op het coronavirus. Vrijdagavond laat of zaterdagochtend worden de resultaten de tests bekendgemaakt. De vrouw zit op dit moment in quarantaine in een huis in Diemen. Volgens de GGD heeft ook zij milde klachten.

De vrouw werkt in het UMC-ziekenhuis in Amsterdam-Zuidoost. De kans dat ze daar mensen heeft besmet, is klein. Volgens burgemeester Halsema is er geen reden om ongerust te zijn en worden er in Amsterdam en Diemen geen extra maatregelen genomen.

Kijk de persconferentie hier terug (tekst gaat verder onder video)

Kinderdagverblijf op slot

Het kinderdagverblijf in Amsterdam-Zuidoost waar haar zoontje zit, sloot per direct de deuren. Een woordvoerder denkt dat de locatie zeker twee weken dichtblijft. Dat is nodig voor de duur van de incubatietijd.

Lees ook: Kinderdagverblijf Amsterdam twee weken dicht om corona-besmetting Diemen

De besmette vrouw heeft afgelopen week de kinderopvang bezocht, maar niemand van de kinderen of de medewerkers op de locatie vertoont ziekteverschijnselen.

Luizenmoeder op school

De GGD heeft een brief gestuurd naar de ouders van leerlingen op basisschool Laterna Magica in de wijk IJburg. Daarin staat dat de besmette vrouw woensdag als luizenmoeder op school was.

De ouders wordt gevraagd om de gezondheid van hun kinderen in de gaten te houden door dagelijks hun temperatuur te meten. Koorts of luchtwegproblemen moeten worden gemeld aan de GGD. Het kinderdagverblijf heeft per direct de deuren gesloten.