Gezondheid

Kinderdagverblijf in Amsterdam twee weken dicht om corona-besmetting Diemen

Een kinderdagverblijf in Amsterdam blijft de komende twee weken dicht vanwege het nieuwe coronavirus. Het zoontje van de besmette vrouw uit Diemen blijkt op de opvang te zitten.

Dat laat kinderdagverblijf CompaNanny vrijdag weten Hart van Nederland. Het gaat om de locatie aan de Atlas Arena in Amsterdam-Zuidoost, waarop rond de honderd kinderen zitten tussen de nul en vier jaar.

Lees ook: Tweede coronapatiënt in Nederland, vrouw werkzaam in ziekenhuis

De jongen is donderdag op de locatie geweest, zegt CompaNanny. Dat was reden voor het kinderdagverblijf om vrijdag de deuren te sluiten. Het is niet bekend of het kind van de besmette vrouw ook de ziekte heeft opgelopen. Zijn moeder zit op dit moment in quarantaine in een huis in Diemen.

Uit voorzorg dicht

CompaNanny zegt dat er nu geen verdere besmettingen zijn geconstateerd op de locatie. Toch wil de opvang geen risico nemen en blijven de deuren zeker veertien dagen gesloten, net zolang als de incubatietijd van de ziekte.

Kinderen die op de opvanglocatie in Amsterdam-Zuidoost zitten, worden de komende weken niet ergens anders opgevangen.

De andere kinderdagverblijven van CompaNanny blijven wel gewoon open, omdat daar geen aanwijzingen zijn van besmettingen met het coronavirus. Vanaf het moment dat de besmette vrouw uit Italië terugkwam, zijn er geen begeleiders uitgewisseld tussen de verschillende locaties.