Gezondheid

Paaspiek in de verhuur van motoren, maar zorgen over veiligheid

De verhuur van motoren is sinds begin dit jaar omhoog geschoten. Vooral de afgelopen weken is het druk, blijkt uit cijfers van deelplatform Motoshare. In de eerste drie maanden van dit jaar werden al 41 procent meer motoren verhuurd. En met de paasdagen voor de deur, is er zelfs sprake van de drukste week ooit.

Sinds de uitbraak van het coronavirus ziet de website dat de verhuur van motoren flink is gestegen. Veel mensen zien het huren van een motor als een mooie gelegenheid om er even tussenuit te gaan. Door de intelligente lockdown van het kabinet zitten veel mensen dagenlang thuis en snakken ze naar een uitje in de buitenlucht.

Regels volgen

De paasdagen zijn traditiegetrouw al een populaire tijd om op de motor eropuit te trekken. Daarom wordt er nu van alle kanten opgeroepen tot voorzichtigheid. Zo roept Motoshare alle rijders op om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Dat betekent: niet in grote groepen rijden en al het niet-noodzakelijk contact vermijden.

Lees ook: Staatssecretaris vergeet héél even dat ze geen hand mag geven

Traumachirurgen riepen motorrijders en wielrenners eerder al op om tijdens het paasweekend thuis te blijven om ongelukken te voorkomen. Er is momenteel slechts beperkte capaciteit in de Nederlandse ziekenhuizen om verkeersslachtoffers op te nemen en te opereren, waarschuwt de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie.