Dieren

Paard sterft na aanrijding met auto in Kedichem, bestuurder rijdt door

Door een aanrijding vlakbij het Utrechtse Kedichem is maandag een paard zo gewond geraakt, dat de dierenarts het dier heeft moeten laten inslapen. De ruiter, een jonge vrouw, kwam met de schrik vrij. De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto, die doorreed na het ongeluk.

Iets voor 15:30 uur rijdt de jonge vrouw met haar paard op de Nieuweweg. Achter haar komt een witte auto aanrijden, volgens de politie vermoedelijk een Volkswagen Caddy. De auto passeert de vrouw vervolgens met hoge snelheid en raakt daarbij een van de achterbenen van het paard. De bestuurder zou daarna even gestopt zijn, maar daarna reed hij verder in de richting van Leerdam.

Paard ingeslapen

De vrouw kwam met de schrik vrij. Vanwege de ernstige verwondingen van het paard heeft de dierenarts moeten besluiten om het dier snel daarna te laten inslapen.

Lees ook: Dit schattige beestje huppelt sinds vandaag door DierenPark Amersfoort

De politie doet onderzoek naar het ongeluk en is op zoek naar de bestuurder van de witte auto. De auto is volgens de politie vrijwel zeker beschadigd aan de linker voorzijde. Achter de witte auto reed een donkerkleurige auto. De bestuurder van deze auto moet getuige zijn geweest van de aanrijding. De politie roept ook deze bestuurder op zich te melden.