Misdaad

Ouders Tanja Groen: 'Wij hopen dat we eindelijk, eindelijk antwoord krijgen op onze vragen'

De politie opent woensdag een graf op een begraafplaats aan De Beente in de Maastrichtse wijk Heugem na een nieuwe tip in de coldcase-zaak Tanja Groen. De 18-jarige eerstejaarsstudente verdween in 1993 toen ze na een studentenfeestje in Maastricht terugfietste naar haar kamer in het Limburgse dorp Gronsveld.

De ouders van Tanja, Corrie en Adrie Groen, reageren via een statement dat Peter R. de Vries heeft verspreid via Twitter. Zij zijn deze week door de politie op de hoogte gesteld van de zoekactie naar het lichaam van hun dochter, die vandaag plaatsvindt.

‘Onzekerheid al die tijd ondragelijk geweest’

Moeder Corrie: “Het is meer dan 26 jaar gelelden dat onze dochter spoorloos verdween. De onzekerheid over haar lot is voor mijn man, onze kinderen en mij al die tijd ondragelijk geweest. Dit heeft ons elke dag bezig gehouden. Wij zouden heel opgelucht zijn als aan deze onzekerheid nu een einde komt en we onze dochter thuis kunnen brengen.”

Lees ook: Ouders sinds 1993 vermiste Tanja Groen tegen dader: ‘Doe alsjeblieft je mond open’

Tanja’s vader vervolgt in het statement: “We moeten uiteraard nog afwachten wat de zoekactie oplevert, maar ons is duidelijk gemaakt dat het niet om zomaar een tip gaat. Het is voor ons heel spannend. Wij hopen dat we eindelijk, eindelijk antwoord krijgen op onze vragen. Alles is beter dan de twijfels en de onzekerheid waarmee we al zo lang leven.”