112

Ouders sinds 1993 vermiste Tanja tegen dader: 'Doe alsjeblieft je mond open'

Na 25 jaar ontbreekt er nog steeds elk spoor van Tanja Groen. De familie doet een emotionele oproep: “Tegen de dader willen we zeggen: ‘doe alsjeblieft je mond open. Of stuur een briefje, desnoods anoniem. Waar heb je ons kind gelaten?’”

Sinds 1993 is er veel naar Tanja gezocht. Paragnosten, politie, vrijwillige duikteams bemoeien zich er mee. Door de jaren worden er steeds doodlopende sporen gevonden; twee vaten en een fiets in de Maas, die uiteindelijk niets met Tanja te maken blijken te hebben. Er worden menselijke botten gevonden in het gebied van Gronsveld, maar ook die zijn niet van Tanja.

Ouders blijven hopen

De vermissing is al jaren een zogenaamde ‘cold case’, maar haar ouders blijven hopen op een spoor van hun dochter. “Als een vermist kind weer wordt teruggevonden, is dat voor mij een grote opluchting. Ik moet bekennen dat ik op zulke momenten ook iets van jaloezie voel. Wij weten nog steeds niets. Niets weten over waar je kind is en wat er met je dochter is gebeurd, is bijna niet vol te houden.”

De toen 18-jarige studente verdween spoorloos in de zomer van 1993 na een avondje stappen in Maastricht. Haar ouders leven al 25 jaar in onzekerheid over het lot van hun dochter. Ze hopen nu eindelijk duidelijkheid te krijgen.