Gezondheid

IC Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam sluit deuren na positieve test coronavirus

In het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam worden uit voorzorg geen nieuwe patiënten opgenomen op de intensive care. Op de afdeling is een patiënt positief getest op het nieuwe coronavirus.

Dat heeft het ziekenhuis maandagochtend laten weten. De patiënt lag van 22 tot 29 februari op de intensive care en is daarna overgeplaatst naar het Erasmus MC. Een tweede test moet definitief bepalen of er daadwerkelijk sprake is van een besmetting.

Lees ook: Coronavirus in Nederland: dit zijn de besmettingen tot nu toe

Volgens het Maasstad Ziekenhuis was er volgens het toen geldende RIVM-protocol geen aanleiding om deze patiënt eerder te testen. Patiënten op intensive care en hun familie zijn ingelicht. De andere patiëntenzorg in het ziekenhuis gaat vooralsnog door.

Beatrixziekenhuis Gorinchem

Zondagmiddag sloot het Beatrixziekenhuis in Gorinchem haar deuren voor nieuwe patienten en bezoekers. Een vrouw die een week op de intensive care lag, bleek besmet te zijn met het coronavirus. Ze is inmiddels overgeplaatst naar het Erasmus MC.

De ingrijpende maatregel was volgens gezondheidsorganisatie RIVM nodig om in kaart te brengen of de vrouw andere mensen in het ziekenhuis heeft besmet. Maandagochtend werd duidelijk dat in ieder geval vier mensen de ziekte niet hebben opgelopen.