Lifestyle & Entertainment

Steeds minder vlees in fastfoodland: McDonalds lanceert (tijdelijk) vegetarische McKroket

Het is al langer een trend in de fastfoodwereld: vegetarische varianten op bekende klassiekers. McDonald’s lanceert daarom een vegetarische McKroket. De burger krijgt vegetarisch draadjesvlees op basis van eiwit. De afgelopen twee jaar verdriedubbelde het aantal verkochte vegetarische producten, aldus de keten.

Deze vegetarische versie van de kroketburger is tijdelijk te krijgen, tot en met 23 november, en vervangt de vegetarische kipnuggets die nu op de kaart staan. “Als de McKroket in de smaak valt, sluiten we een permanent plekje op de menukaart niet uit”, aldus een woordvoerder.

Drie vleesvervangers

McDonald’s, dat in 2018 begon met het vega-aanbod, wil in 2023 dat de helft van de eiwitten die het bedrijf verkoopt uit rundvlees komt. In totaal staan nu drie producten met vleesvervangers op het menu. McDonald’s voert ook testen uit met de vleesvervanger Beyond Meat. Een plantaardige burger staat volgend jaar in de planning.

Lees ook: Vlag uit bij veganistisch Nederland: Ikea komt met plantaardige balletjes

De vegetarische trend voltrekt zich al langer in fastfoodland. Burger King introduceerde vorig jaar in Amerika de Impossible Whopper, van vleesvervanger Impossible Foods. In Nederland is sinds begin september een plantaardige Burger King-burger van de Vegetarische Slager te krijgen. De Amerikaanse keten Taco Bell, die zich richt op Mexicaans voedsel, maakte begin dit jaar bekend het aanbod van gerechten met vleesvervangers uit te breiden.

ANPFoto: McDonald’s