Politiek

Volgende week besluit kabinet over maatregelen na 6 april

De vraag hangt al even in de lucht: welke maatregelen gelden er na 6 april nog. En welke niet? Mark Rutte heeft na crisisoverleg met het kabinet bekend gemaakt dat er op 31 maart verder wordt gekeken.

Lees ook: LIVEBLOG | Bijna honderd coronapatiënten bijgekomen op intensive care

Op die 31e maart, volgende week dinsdag, gaat het kabinet in beraad over de huidige maatregelen, zoals de sluiting van de scholen. Op dit moment is nog onduidelijk wat de te volgen koers gaat zijn na de gestelde datum van 6 april.

Voor vergunningsplichtige evenementen is eerder deze week besloten dat ze tot 1 juni verboden zijn.

We zijn er nog niet

De premier benadrukte dat het kabinet “plant op slechter weer”. “We moeten nu niet denken op basis van de eerste groene grassprietjes: we zijn er.” Hij doelde op uitspraken van het RIVM eerder woensdag, dat de verspreiding van het nieuwe coronavirus iets lijkt af te zwakken. Rutte wilde daar verder niets over zeggen.

Wel zei Rutte dat de ontwikkelingen en de effecten van het beleid voortdurend worden bekeken. Op basis van nieuwe informatie en wetenschappelijke inzichten kunnen maatregelen dan worden bijgeschakeld of afgeschakeld. Deze informatie zal onmiddellijk worden gedeeld met Nederland, zei hij.

ANP