Gezondheid

LIVE: Brabantse burgemeesters geven update over coronavirus in de provincie

Burgemeesters van de drie grootste Brabantse steden – Den Bosch, Tilburg en Eindhoven – houden dinsdagmiddag een persconferentie in het stadhuis van Den Bosch. Tijdens de bijeenkomst wordt laatste stand van zaken bekendgemaakt rondom het coronavirus. Het virus heeft van alle Nederlandse provincies Brabant het hardst getroffen.

Volg de persconferentie hieronder LIVE. Kijk je in de app? Klik dan hier.

In Nederland zijn tot nu toe 382 mensen besmet met het coronavirus. Ruim de helft van hen, 157 mensen, woont in Brabant. In de provincie zijn sinds de uitbraak van het virus al verschillende extra maatregelen aangekondigd. Het RIVM riep Brabanders vrijdag op om bij klachten als verkoudheid, hoesten of koorts uit voorzorg thuis te blijven. Daarnaast werd opgeroepen om sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden.

Problemen op Brabantse scholen

De extra maatregel leidde tot grote problemen op Brabantse scholen, waar tientallen leerlingen noodgedwongen thuis moesten blijven omdat hun leraar zich heeft ziek gemeld. Premier Rutte riep Brabanders maandagavond tijdens een persconferentie opnieuw op thuis te blijven bij milde klachten. Rutte verzocht werkgevers te kijken naar het spreiden van de werktijden.

Lees ook: Rutte roept op: ‘Stop met handen schudden om coronavirus’

Aan de oproep van de premier werd massaal gehoor gegeven. Op sociale media laten veel Brabanders weten dat ze voorlopig thuiswerken. “Vandaag (en de rest van de week), net als alle Brabanders die dat kunnen, thuis werken”, schrijft Rene uit Eindhoven bijvoorbeeld. Ook op de stations en de wegen in Brabant is het dinsdag aanzienlijk stiller, zo meldde de ANWB.