Politiek

Limburgse gemeenten nemen GGD-advies over: veel evenementen dreigen niet door te gaan

Vijf Limburgse gemeenten nemen het GGD-advies over om evenementen af te blazen vanwege de dreiging van het nieuwe coronavirus hebben. Hierdoor komen talloze evenementen voor aankomend weekend op de tocht te staan.

Dat zegt burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht tegen Hart van Nederland. De burgemeesters kwamen vrijdagavond samen in de hoofdstad van Limburg om te overleggen over het coronavirus. In de Duitse grensregio zijn vrijdag vijftien nieuwe besmettingen.

Geplande optochten

“We hebben besloten om het advies van de veiligheidsregio op te volgen”, legt Penn-te Strake uit. De burgemeesters gaan nu kijken welke evenementen wel en niet door kunnen gaan. “We hebben in aantal gemeenten optochten gepland. We gaan kijken of die door moeten gaan.”

Lees ook: Minister Bruins: Nederland gaat niet op slot om coronavirus

De beslissing geldt in ieder geval voor de gemeenten Maastricht, Sittard-Geleen, Kerkrade, Landgraaf, Beekdaelen en Brunssum. Eerder op de dag adviseerde de GGD in Zuid-Limburg om evenementen en bijeenkomsten in gesloten ruimten waar grote groepen gemengd publiek bij elkaar komen af te blazen. Voor Brunssum zal het geen gevolgen hebben, want daar zijn geen evenementen gepland dit weekend.

Of en welke evenementen afgeblazen zullen worden, is nu nog niet duidelijk. Die keuze is aan de burgemeesters.