Gezondheid

Eerste Limburgse evenementen afgelast om coronavirus

Twee carnavalsverenigingen in Limburg hebben besloten de voor zaterdag geplande feestelijkheden te schrappen om het coronavirus. De GGD Zuid Limburg deed vrijdag aan de gemeenten langs de Duitse grens de oproep om alle publieksevenementen komend weekeinde af te gelasten, met het oog op het virus. De verenigingen De Veldkretsers uit Wijnandsrade en Sjilvend Alaaf uit Schinveld hebben aan de oproep gehoor gegeven.

Lees ook: Limburgse gemeenten nemen GGD-advies over: veel evenementen dreigen niet door te gaan

De optochten konden vorige week ook niet doorgaan vanwege het slechte weer. “Wij betreuren deze moeilijke beslissing, maar lopen hiervoor ook niet weg”, laat het bestuur van De Veldkretsers op Facebook weten.

Ook de carnavalsvereniging Sjilvend Alaaf maakt op social media melding van de afgelasting. “We hebben contact gehad met de GGD en de gemeente Beekdaelen,” vertelt John Imming van het feestcomit√© uit Schinveld aan Hart van Nederland, “zij hebben nadrukkelijk verzocht om het feest niet door te laten gaan. Het is onvermijdelijk, maar wel jammer. We hadden zo’n 200 √† 300 mensen verwacht.”

Voor zondag zijn de carnavalsoptocht en festiviteiten in Ubach over Worms afgelast. De gemeente Landgraaf, waar Ubach over Worms onder valt, heeft besloten het advies van de GGD Zuid Limburg op te volgen.

ANP/redactie