112

Derde lichaam uit water gehaald in Scheveningen, in totaal vijf watersporters overleden

Reddingswerkers hebben dinsdagochtend een derde lichaam uit het water gehaald in Scheveningen. Dat bevestigt de politie aan Hart van Nederland. In totaal zijn nu vijf watersporters overleden.

Eerder op de dinsdagochtend werden al twee andere levenloze lichamen uit het water gehaald. Maandagavond overleden al twee surfers van de groep die nog wel zelf uit het water konden komen.

Zoektocht gestaakt

De zoektocht werd kort na de vondst van het vijfde lichaam gestaakt. De helikopter vertrok en de brandweerwagens en andere voertuigen werden weggehaald van het havenhoofd.

“Dit is bijna een ramp te noemen”, zegt een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) tegen Hart van Nederland.

Wijkagent Robert Engelkamp spreekt over ‘een vreselijk drama’ op het Scheveningse strand. “Mijn oprechte deelneming voor de nabestaanden. Ik wens alle betrokkene heel veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke tijd.”

Surfers in de problemen

Een groep watersporters kwam maandagavond rond 19.15 uur op zee voor Scheveningen in de problemen. Mensen alarmeerden de kustwacht, die direct een grote reddingsoperatie opstartte.

Zeven watersporters zijn maandag zelf op de kant gekomen of zijn door hulpdiensten uit het water gehaald. Twee hiervan zijn overleden.

Mensen uit de Scheveningse surfscene reageerden verslagen. De surfers waren ervaren en moeten totaal verrast zijn door de omstandigheden. Niemand heeft het gevaar gezien van het schuim. “Dit waren geen koekenbakkers”, zei een duidelijk aangeslagen surfer dinsdag.

Onder de slachtoffers zouden twee instructeurs zijn van een surfschool. Mensen hebben bloemen gelegd bij surfclub The Shore. Onder de slachtoffers zouden zowel mannen als vrouwen zijn.