Gezondheid

Vier leraren op Limburgse basisschool besmet met corona, personeel wordt getest

Vier leraren van basisschool De Veldhof in Eygelshoven zijn besmet met het nieuwe coronavirus. Zij zijn in quarantaine gesteld, bevestigt de GGD Zuid Limburg donderdag na berichtgeving door 1Limburg.

Volg de laatste ontwikkelingen in de coronacrisis in ons liveblog

De besmettingen werden ontdekt nadat het virus bij een van de docenten was geconstateerd. Uit bron- en contactonderzoek werd duidelijk dat er nog drie docenten de ziekte bij zich droegen, meldt hoofd infectieziektebestrijding Christian Hoebe van de GGD.

Test en vragenlijst

Veertien personeelsleden van de school zijn woensdag getest. Donderdag en vrijdag volgt het overige personeel. Ook moeten zij een vragenlijst invullen. Vrijdag zit de GGD met de school om tafel. “Daarna bepalen we wat we maandag doen”, aldus Hoebe.

De ouders zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Ze zijn gevraagd om alert te zijn op klachten bij hun kinderen of hen zelf. Uit onderzoek naar de hygiëne op school bleek overigens dat de basisschool voldoende voorzorgsmaatregelen had genomen.

Hoebe noemde het geen verrassing dat dit kon gebeuren. “Je zult de komende maanden her en der af en toe van dit soort besmettingen zien. Nu is het een school, straks wellicht een bedrijf.”

Tekst: ANP
Beeld: Google