Opmerkelijk

Hartverwarmend: (klein)kinderen verrassen oma Trien (92) met bloemen en spandoek

De beperkingen om het coronavirus in te dammen zijn dan wel hard nodig, maar daarom nog niet altijd leuk. De familie van oma Trien bedacht een creatieve manier om toch op bezoek te gaan.

Vooral voor ouderen en zieken is deze tijd zwaar. Sinds donderdag mogen bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen geen bezoek meer ontvangen. Toch is er altijd een manier te bedenken om hen een hart onder de riem te steken.

Lees ook: Dodental in Nederland door coronavirus stijgt met 43 naar 179

Dat vonden ook de kinderen en kleinkinderen van de 92-jarige mevrouw Karsten uit het Noord-Hollandse Wognum. Dochter Marja en de rest van de familie bezochten haar met een spandoek en een bosje bloemen. Uiteraard op afstand.

Wees creatief

“We beseffen dat we niet de enige zijn en het erger kan, maar het is echt heel sneu”, vertelt Triens dochter. “Daarom doen we dit nu, om haar een hart onder de riem te steken. We willen ook de boodschap meegeven: wees creatief en bezoek je familie op een andere manier.”

Oma Trien is zichtbaar ontroerd door het prachtige gebaar. “Dat hadden ze niet moeten doen”, zegt ze terwijl de tranen over haar wangen rollen. “Ik heb nog zoveel om van te houden. Daar leef ik dan maar voor en ik hoop dat dit gauw afgelopen is. Dit is niks.”

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in ons liveblog.