Sport

Klaas-Jan Huntelaar tekent voor nog een seizoen bij Ajax

Klaas-Jan Huntelaar blijft nog een seizoen bij Ajax. De aanvaller heeft zijn aflopende contract bij zijn club uit Amsterdam met nog een jaar verlengd.

Huntelaar viert in augustus zijn 37e verjaardag, maar voelt zich nog fit genoeg om te voetballen op hoog niveau. Hij was het afgelopen seizoen vaak geen basisspeler, maar maakte toch nog negen competitietreffers.

Ajax

“Ik wilde graag nog door en het liefst hier bij Ajax”, laat Huntelaar weten. “Ik zie mezelf niet meer in een ander shirt spelen. Ik voel me fit en kom met plezier naar de club. Ik weet zeker dat ik nog een bijdrage kan leveren op het veld. Maar ik weet ook dat mijn rol naarmate de jaren vorderen verandert. Daar heb ik de afgelopen tijd veel over nagedacht en over gesproken met de trainer en met directeur voetbalzaken Marc Overmars. Uit die gesprekken bleek ook dat Ajax met mij verder wilde. Dat vertrouwen doet me goed.”

“Mooi dat hij nog een jaar bijtekent”, stelt Overmars. “Wij wilden Klaas-Jan sowieso voor de club behouden en zijn er van overtuigd dat hij ook komend seizoen als speler van waarde kan zijn. Maar ook op andere vlakken, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van talentvolle spitsen zoals Lassina Traoré en Brian Brobbey. We hebben ook gesproken over de toekomst en andere rollen voor hem bij Ajax, daarover praten we in een later stadium verder.”

Lees ook: Besluit KNVB: Ajax eerste maar niet kampioen, Utrecht valt buiten de boot

Huntelaar

Huntelaar keerde drie jaar geleden terug bij Ajax, de club die hij in 2008 verliet voor Real Madrid. Hij speelde in totaal 243 officiële wedstrijden voor de recordkampioen van Nederland, waarin hij 151 doelpunten maakte. De spits speelde bij PSV, De Graafschap, AGOVV en Heerenveen voordat hij voor het eerst bij Ajax tekende. In het buitenland kwam hij ook voor AC Milan en Schalke 04 uit.

Huntelaar kwam tot 76 interlands voor het Nederlands elftal en scoorde 42 keer voor Oranje.

ANP